Dirigent Ghassan Alaboud

Ghassan is afgestudeerd aan het Koninklijk Muziekconservatorium in Brussel waar hij een dubbele master in orkest- en koordirectie behaalde, het conservatorium van Montreal waar hij zijn artiestendiploma in orkestdirectie behaalde en de McGill University / Schulich-muziekschool in Montreal waar hij een speciale opleiding orkestdirectie volgde.

Ghassan is een pianist, orkest- en koordirigent uit Montreal, Canada. Geboren in 1980, begon hij op 5-jarige leeftijd met pianospelen.

Hij studeerde bij  diverse gerenommeerde dirigenten. Tijdens zijn verblijf in Brussel was Ghassan dirigent van het St. Francesco-koor en het Musica-kamerorkest en -koor. Ook dirigeerde hij regelmatig het symfonieorkest en het koor van het Brussels conservatorium. In Montreal  was hij van 2010-201 muzikaal leider en chef-dirigent van McGill Savoy in Montreal. Ghassan nam deel aan verschillende internationale concoursen en was een van de drie finalisten voor de Sir Ernest MacMillan Conducting Competition  (Toronto  2010)

Hij was van 2015-2016 vaste dirigent van het Montreal Chamber Orchestra I MUSICI en richtte het Harmonia Montreal Orchestra en het St.Helene-koor op. Van 2016-2023 was hij chef-dirigent van het Syrian Expat Philharmonic Orchestra in Bremen,Duitsland. In het  recente  verleden was Ghassan regelmatig gastdirigent bij meerdere orkesten en koren in Europa.  In 2020 werd hij dirigent van het Arnhems Symfonie Orkest NOVA en sinds 2021 Symphonieorkest Best.  Momenteel werkt hij aan een master in kunst en cultuur aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Het onderwerp van zijn scriptie gaat over de sociale en culturele integratie van expat-muzikanten door middel van hun muziekwerk.